Om Naturkul

 

Det är jag som är Naturkul!

 

Min idé med Naturkul startade när jag blev förälder och engagerade mig en period som barnledare i Friluftsfrämjandet. Jag tyckte att det var ett jätteroligt uppdrag. Mycket tid gick åt till att leta efter inspiration och material inför gruppträffarna ute i naturen, och när jag bläddrade runt i friluftstidningarna som fanns på marknaden så kände jag att någonting saknades. Friluftstidningar och många hemsidor var mer inriktade mot produkttester och mer avancerade friluftsäventyr, och saknade till stor del den enklare inspirationen till naturen runt husknuten som jag sökte efter…

Då föddes Naturkul magasin!
Jag ville ha en tidning som vände sig till både ovana nybörjare och redan naturbitna som ville hitta ny inspiration. Här fanns det inspiration till de små naturäventyren för familjer och barnpedagoger, artiklar om ätliga växter, utomhusmatlagning, Sveriges flora och fauna, gammal folktro, naturens hälsofrämjande effekter m.m.
 


Idag finns Naturkul bara på webben och drivs vidare av mig på hobbynivå. Men vem vet, kanske kommer Naturkul magasin att nå tryckpressarna i framtiden. Jag är alltid öppen för framtida idéer och utmaningar!

Tills dess så hoppas jag att Naturkul.com ändå kan hjälpa till att inspirera fler människor att ta sig ut i naturen i sin närhet. Ett äventyr behöver inte vara så avancerat, det räcker gott med att ta sig ut och upptäcka något nytt runt husknuten.
 

Häng med ut du också!
 

Josefin Munkhammar

Ansvarig utgivare

( Vill du veta mer om mig så kan du läsa mer om mig på www.munkelina.se )

En del av